Flexibele rvs buis

Flexibele rvs buis kan een uitkomst bieden voor schoorstenen die om welke redenen dan ook zijn vervallen en onbetrouwbaar zijn v.w.b. de gasdichtheid. Ook hier geldt dat er vele fabrikanten zijn die deze buis maken en leveren in verschillende soorten en prijzen. De installatie van een flexibele buis kan een uitstekende manier zijn om een bestaand rookkanaal weer veilig te maken. Vooral op het gebied van het reinigen wordt t.o.v. een gemetseld kanaal een enorme voorsprong behaald. Alle oneffenheden, richels, randjes en pockets waar bij een gemetseld kanaal creosoot kan ophopen, zijn door deze toepassing verdwenen. Het gehele rookkanaal is na installatie mooi rond en uitstekend te vegen.

 

Na plaatsing van een flexibele buis kunnen de restruimtes tussen buis en schoorsteenwand afgevuld worden met isolatiekorrels zodat de buis stevig op zijn plaats blijft. Hierdoor is het gehele kanaal geïsoleerd en kunnen condens problemen worden ondervangen. Vooral het schoorsteendeel buiten dak, is gevoelig voor (winterse) kou en juist hier kunnen door snelle afkoeling van de rookgassen onnodige problemen ontstaan.

Voor beide kanalen geldt dat het complete rookkanaal binnen 1 werkdag geïnstalleerd en opgeleverd wordt (uitzonderingen daargelaten bij onvoorziene zaken). Na oplevering van het rookkanaal kan er direct naar hartelust gestookt worden en gebruik gemaakt worden van de kachel.